Cerveses Popaire

Qui som

nosaltresEns remuntem al 2008. Feia quatre anys que en Kristian, a causa d’una lesió a l’esquena, havia deixat l’ofici de la pesca de pops, un món apassionant amb el qual no va perdre mai el contacte –d’aquí més endavant va sortir el nom de Popaire per a la nostra cervesa–, i se n’anava a Bèlgica a veure l’Elisenda, la seva parella, que en aquell moment estudiava a Gant.

Va ser allà, en aquella estada, on van descobrir plegats un món nou. Demanar allà «una cervesa» sense especificar-ne la marca ni l’estil era impensable. Hi havia tantes cerveses que era impossible tastar-les totes en tan poc temps. A més, allà era comú que els particulars fessin cervesa a casa seva. De fet, hi havia botigues especialitzades en vendre tot de material cerveser per als particulars, així com els kits, uns packs pensats per començar a introduir-se en aquest món d’una manera senzilla, utilitzant com a ingredient un preparat, una espècie de xarop, que gairebé només s’havia de barrejar amb aigua i deixar fermentar. Llavors a Catalunya no es venien i va ser tota una troballa…

Així va ser com vam començar a fer cervesa a la cuina de casa amb els amics, només per passar una bona estona plegats. Primer fèiem servir una olla de 20 litres, però la cervesa que en sortia s’acabava abans que arribés a madurar, per això vam decidir comprar-ne una de més gran i més endavant una altra de més gran… Al principi fèiem cerveses que, francament, per beure-se-les s’havia de tenir coratge, però mica en mica van anar sortint millor i més amics i familiars l’apreciaven. Dels kits vam passar a fer cervesa seguint tot el procés cerveser tradicional, amb ingredients naturals. Amb aquest pas la nostra cervesa va millorar significativament i vam habilitar una habitació de casa per continuar fent proves.

El que era un passatemps amb els amics va passar a ser un projecte propi. Després d’elaborar moltes cerveses, vam decidir el 2010 comercialitzar la nostra pròpia cervesa. Per fer-ho, el més senzill va ser elaborar-la a diferents instal·lacions cerveseres que ja estaven establertes.

La cervesa tenia èxit, a poc a poc ens vam anar donant a conèixer, fins que vam prendre la decisió que, entre tots dos, ens construiríem les nostres pròpies instal·lacions en un local de la família i tiraríem endavant un negoci propi.

Des del 2012 que tenim l’obrador en funcionament i a poc a poc anem obrint mercat. Actualment, el nostre objectiu és elaborar un estil de cervesa diferent, més aviat maltós, amb caràcter, feta amb mètodes tradicionals, preparada exclusivament amb productes naturals.